Mravenčí kopec
Hledáte recept na originální dezert? Vyzkoušejte tento od Jaroslavy Cekierové z Rokytnice. Jen upozorňujeme, že krém je třeba připravit den předem.
Budete potřebovat:
krém:
500 ml svařeného mléka
1 kostka 100% tuku
50 g másla
50 g mletého cukru
1 žloutek
korpus:
4 žloutky
sníh ze 4 bílků
100 ml oleje
250 g mletého cukru
250 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
100 ml vlažné vody
kakao
Postup:
Krém si připravíme den dopředu:
1. Svařené mléko smícháme s nakrájeným tukem.
2. Poté přidáme ostatní ingredience a vše mixujeme 4 minuty.
3. Necháme vychladit do druhého dne a vyšleháme.
Připravíme korpus:
1. Žloutky, olej a mletý cukr ušleháme dohladka a poté přidáme ostatní ingredience a zlehka vmícháme sníh.
2. Těsto pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu 10-15 minut.
3. Vychladlý namažeme krémem a posypeme kakaem, nebo strouhanou čokoládou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.