Mrkev na smetaně
Vyzkoušejte recept od etnografky Blanky Petrákové z Muzea luhačovického Zálesí. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Připravte si:
kilo mrkve
lžíce másla
lžíce mouky
lžička cukru
čtvrt litru smetany a mouka
sůl, pepř
Postup:
1. Ze lžíce másla a lžíce mouky připravíme světlou jíšku a do ní vložíme nakrájenou mrkev.
2. Podlijeme vodou, nebo vývarem, dosladíme cukrem a dusíme.
3. Když je mrkev měkká, zakvedláme do ní čtvrt litru smetany s moukou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.