Recepty Apetýtu10. dubna  2017 v 11:00  

Mrkvové řezy

Do těsta přidáváme 250g strouhané mrkve - Foto:  pixabay.com

Do těsta přidáváme 250g strouhané mrkveFoto:  pixabay.com

Anna Škvařilová z Říčan se naučila vařit vlastně z nouze. Maminka jí zemřela a pro své bratry a tatínka musela začít vařit sama. Začala proto sbírat recepty. O jeden se podělila i s posluchači Apetýtu.

Budete potřebovat: 

250 g tuku na pečení
250 g strouhané mrkve
450 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
strouhaná jablka
skořice
vanilkový cukr
rozinky 

POŠLETE SVŮJ RECEPT
 
Máte i vy nějaký recept, o který byste se rádi podělili? Staňte se součástí Apetýtu a pošlete nám ho! Recepty můžete posílat na mail apetyt@rozhlas.cz nebo poštou na Český rozhlas Brno - APETÝT, Beethovenova 4, 657 42, Brno. Budeme rádi, když k mailu nebo do dopisu přidáte fotografii uvařeného nebo upečeného jídla.

Postup: 

1. Tuk smícháme s mrkví, moukou a práškem do pečiva a připravíme těsto, které rozdělíme na dvě části.  

2. Každou rozválíme a jeden z plátů přeneseme na plech vyložený pečicím papírem.  

3. Rozprostřeme na něj strouhaná jablka s cukrem, skořicí a rozinkami a přikryjeme druhým plátem.  

4. Pečeme ve vyhřáté troubě. 

Vaříme s rozhlasem

Pořad: Apetýt  |  Stanice: Brno
Čas vysílání: pondělí-sobota 09:00  |  Délka pořadu: 165 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 17. října  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Lejanec

    Tento recept většinou najdete v kuchařkách pod názvem ovocný táč, nebo jednoduše koláč s drobenkou. Zásadní rozdíl je ale v tom, že těsto, ač je kynuté, se nerozvaluje na plech, ale musí být řídké. Receptů na podobné...

     
  • 16. října  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Krajance

    Tyto slané buchty jsou jednoduché a poměrně laciné. Dříve se hodně pekly hlavně proto, že jsou vydatné a dlouho vydrží. Hodilo se to, když bylo třeba trávit celé dny na poli a v pravý čas mít po ruce něco k snědku....

     
  • 13. října  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Jáhelník

    Na tuhle tradiční pochoutku vám stačí jen pár ingrediencí a hlavně žádná mouka. Pokud se tedy musíte nebo chcete vyhýbat pšeničné mouce, je jáhelník dezert právě pro vás. Milovali ho už naši předkové, přílohou ale i...

     
Jihomoravský kraj
  Od 17.10.2017 20:45 do 22:50; na silnici třídy III v obci Brno; nehoda; překážka na vozovce, průjezd se zvýšenou opatrností; havárie OA do sloupu, se zraněním
  silnice I/42, Brno, tunel uzavřen, práce na silnici, Od 20.10.2017 21:00 Do 22.10.2017 21:00, Královopolský tunel a galerie - částečná a úplná uzavírka z důvodu plánované údržby a čištění. Noční uzavírka ...
  silnice I/42 (ulice Královopolský tunel), Brno-Žabovřesky, stavební práce, provoz převeden do protisměru, Od 19.10.2017 06:00 Do 20.10.2017 05:00, Královopolský tunel a galerie - částečná a úplná uzavírka ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace