Recepty Apetýtu14. listopadu  2017 v 11:00  

Mystery likér

V mystery likéru nesmí chybět pomeranče. (Ilustrační foto) - Foto: Martin Čuřík

V mystery likéru nesmí chybět pomeranče. (Ilustrační foto)Foto: Martin Čuřík

Receptů na domácí Mystery likér je spousta, třeba máte některý doma i vy. Rozhodně do něj patří pomeranče, citróny, cukr a alkohol. A lidé si ho vylepšují dál vším možným. My pro vás máme recept od Marie Kuřimské Uherského Ostrohu.

Budete potřebovat: 

2 pomeranče
2 citrony
1 vanilkový cukr
1 l mléka
750 g cukru krystal (i méně dle chuti)
1,5 l vínovice/vodky (případně 3/4 l lihu) 

Vaříme s rozhlasem

Postup: 

1. Pokrájené citróny, pomeranče, cukr a mléko důkladně promícháme.  

2. Přidáme alkohol, zamícháme a necháme v nádobě odpočívat 6 týdnů.  

3. Občas promícháme.  

4. Poté stáhneme hadičkou a zbytek přefiltrujeme.  

5. Můžeme rozdělit do menších lahví, obdarovat přátele anebo si domácí Mystery likér nechat pro potěšení vlastních chuťových buněk. 

Pořad: Apetýt  |  Stanice: Brno
Čas vysílání: pondělí-pátek 10:04  |  Délka pořadu: 90 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 17. listopadu  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Plněné koblihy

    Netradiční recept na koblihy, které jsou výborné, nejsou mastné a velmi netradičně jsou plněné mákem. Recept poslala posluchačka ze Svatoslavi.

     
  • 16. listopadu  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Slané tyčinky

    Pokud si chcete vyzkoušet opravdu poctivý recept a nekupovat listové těsto v obchodě, určitě vyzkoušejte recept od Marie Kittlové z Blatnice pod Svatým Antonínkem. Tento postup je totiž opravdu klasický.

     
  • 15. listopadu  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Vločkové sušenky

    Věra Martínková z Horní Cerekve dostala tento rychlý a jednoduchý recept od své sestry a oblíbila si ho. Sušenky totiž nejsou jen snadné na výrobu, ale také skvěle chutnají.

     

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace