Nebeská Máňa

Delikátní dezert s originálním názvem se skládá z korpusu, spousty vanilkového krému a piškovů namočených v silné kávě. Moravská variace na italské tiramisu.

Budete potřebovat:

200 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
4 vejce
10 lžic oleje
10 lžic horké vody
1/2 prášku do pečiva
krém:
750 ml mléka
3 vanilkové pudinky
200 g moučkového cukru
3 zakysané smetany
1,5 balíčku piškotů
káva
rum

šlehačka na zdobení
ztužovač šlehačky
džem

Postup:

1. Připravíme si krém: ve 3/4 litru mléka uvaříme 3 pudinky s cukrem.

2. Po vychladnutí postupně vmícháme 3 zakysané smetany.

3. Na korpus: žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku prosátou s práškem do pečiva.

4. Lehce vmícháme sníh z bílků.

5. Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu s vyšším okrajem při 160 °C asi 20 minut.

6. Poté necháme vychladnout.

7. Upečené těsto můžeme nejdřív potřít džemem a polovinou pudinkového krému.

8. Na krém poklademe piškoty namočené v silné kávě s rumem.

9. Na piškoty natřeme zbytek krému a necháme ztuhnout.

10. Před podáváním zdobíme šlehačkou.

autor: Archiv Apetýtu