Nebeská Máňa
Delikátní dezert s originálním názvem se skládá z korpusu, spousty vanilkového krému a piškovů namočených v silné kávě. Moravská variace na italské tiramisu.
Budete potřebovat:
200 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
4 vejce
10 lžic oleje
10 lžic horké vody
1/2 prášku do pečiva
krém:
750 ml mléka
3 vanilkové pudinky
200 g moučkového cukru
3 zakysané smetany
1,5 balíčku piškotů
káva
rum
šlehačka na zdobení
ztužovač šlehačky
džem
Postup:
1. Připravíme si krém: ve 3/4 litru mléka uvaříme 3 pudinky s cukrem.
2. Po vychladnutí postupně vmícháme 3 zakysané smetany.
3. Na korpus: žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku prosátou s práškem do pečiva.
4. Lehce vmícháme sníh z bílků.
5. Pečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu s vyšším okrajem při 160 °C asi 20 minut.
6. Poté necháme vychladnout.
7. Upečené těsto můžeme nejdřív potřít džemem a polovinou pudinkového krému.
8. Na krém poklademe piškoty namočené v silné kávě s rumem.
9. Na piškoty natřeme zbytek krému a necháme ztuhnout.
10. Před podáváním zdobíme šlehačkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.