Nepečený „banamelkový“ dortík

Vyzkoušejte sladký recept od naší moderátorky Zuzany Plíškové.

Na korpus budeme potřebovat:
půl kostky másla
balení máslových sušenek

Na náplň:
půl kostky másla
4 lžíce cukru
půl konzervy kondenzovaného mléka
2 banány
2 balení smetany ke šlehání

Postup:
1. Sušenky rozdrťte ručně, nebo v robotu na prášek. Máslo rozpusťte a smíchejte se sušenkovou drtí. Vtlačte do formy z odjímatelným dnem a uložte alespoň na hodinu do lednice.

2. V kastrůlku rozpusťte druhou část másla a přidejte cukr. Na mírném plamenu ho nechte v másle rozpustit. Přidejte kondenzované mléko a za stálého míchání vařte několik minut, dokud směs lehce nezhnědne.

Banoffee Pie

3. Naneste na korpus a vraťte na hodinu znovu do lednice. Opatrně vyjměte spodní část formy s korpusem, banány pokrájejte na kolečka a rozprostřete na tuhou karamelovou polevu.

4. Smetanu vyšlehejte a naneste rovnoměrně na banány a po stranách. Vršek můžete ozdobit strouhanou čokoládou nebo strouhanými oříšky.

Banoffee Pie
autor: Zuzana Plíšková