Olejový koláč s ovocem
Žádné šlehání ani kynutí, tenhle třený koláč je snadný na přípravu a vynikající na talíři. Recept máme od Ludmily Kovaříkové z Buchlovic, která ho zdobí krom ovoce i tvarohem.
Budete potřebovat:
4 žloutky
sníh ze 4 bílků
250 g mletého cukru
200 ml oleje
300 g polohrubé mouky
vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
200 ml vody
citrónová kůra
tvaroh
citrónová kůra
vanilkový cukr
žloutek
ovoce dle chuti
drobenka
Postup:
1. Žloutky utřeme s cukrem.
2. Přidáme olej a mícháme.
3. Poté přilijeme vodu a přisypeme mouku s práškem do pečiva, citrónovou kůru a vanilkový cukr. Nakonec vmícháme sníh.
4. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
5. Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem, cukrem, kůrou a žloutkem.
6. Po lžičkách klademe na těsto v mírných rozestupech.
7. Mezi to potom klademe ovoce a sypeme drobenkou.
8. Pečeme asi 20 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka