Omáčka z pečené zeleniny

Omáčka, která se hodí na pizzu, k těstovinám nebo k masu. Zuzka Plíšková ji také zavařuje do sklenic.

Budete potřebovat:

1,5 kg rajčat
4-5 mrkví
2 cibule
5 stroužků česneku
tymián
oregano
sůl, pepř
olivový olej

Postup:

1. Rajčata rozpůlíme a odstraníme jádřince.

2. Cibuli a česnek nakrájíme nahrubo, očištěnou mrkev na kolečka.

3. Zeleninu promícháme s olivovým olejem, bylinkami, solí a pepřem a rozdělíme na plechy vyložené pečicím papírem.

4. Pečeme na 200 stupňů cca 1 hodinu.

5. Z horkých rajčat poté sloupneme slupky a upečenou zeleninu důkladně rozmixujeme.

6. Omáčku můžeme zavařit do sklenic a použít buď jako základ k těstovinám a masu, nebo třeba na pizzu.

autor: Zuzana Plíšková