Ořechové řezy

Vynikající řezy plněné krémem se určitě stanou ozdobou vašeho svátečního repertoáru. Vyzkoušejte recept od Stanislavy Holbíkové z Březí.

Budete potřebovat:

těsto:
500 g hladké mouky
150 g mletého cukru
200 g tuku na pečení
2 vejce
2 lžíce medu
2 lžíce mléka
2 lžičky jedlé sody

poleva:
300 g nahrubo nasekaných ořechů
80 g krupicového cukru
120 g másla
3 lžíce medu

krém:
300 ml mléka
1 a ½ lžíce hladké mouky
1 a ½ lžíce bramborového škrobu
vanilka
100 g mletého cukru
200 g másla

Postup:

1. Ze surovin vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly.

2. Rozválíme na placky nejlépe už na pečicím papíře (těsto se na něj špatné přenáší).

3. Jednu placku budeme péct samotnou, na druhou připravíme před pečením polevu.

4. Poleva: všechny ingredience na polevu dáme na pánev a rozpustíme.

5. Necháme probublat a ještě teplé natřeme na jednu z placek.

6. Placky pečeme na 180 stupňů asi 20 minut.

7. Připravíme si krém: Máslo utřeme do pěny.

8. Mléko, mouku, škrob, cukr a vanilku svaříme na kaši.

9. Necháme ji vychladnout a po lžících zapracujeme do másla.

10. Krémem slepíme obě vychladlé placky a rozkrájíme.

autor: Zuzana Plíšková