Palačinky s houbami

Pro úspěšné houbaře, nebo prostě jen milovníky houbových jídel doporučuje Alena Baumannová ze Šlapanic tento recept. Příprava sice trvá o něco déle než u klasické smaženice, ale určitě nebudete litovat.

Budete potřebovat:

omelety:
4 - 6 vajec
750 ml mléka
hladká mouka
citronová kůra

navíc:
2-3 vejce
hříbky
máslo
pažitka

Postup:

1. Vejce rozkvedláme s mlékem, přidáme špetku soli, citrónovou kůru a tolik mouky, aby nám vzniklo hladké těsto na palačinky.

2. Ty z těsta na pánvi dozlatova usmažíme.

3. Poté podusíme jemně nakrájené houby, ochutíme a zasmažíme s vejci.

4. Směsí placky potřeme, zavineme a složíme do pekáčku vymazaného máslem.

5. Dáme zapéct, posypeme pažitkou a podáváme.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.