Palačinky s houbami
Pro úspěšné houbaře, nebo prostě jen milovníky houbových jídel doporučuje Alena Baumannová ze Šlapanic tento recept. Příprava sice trvá o něco déle než u klasické smaženice, ale určitě nebudete litovat.
Budete potřebovat:
omelety:
4 - 6 vajec
750 ml mléka
hladká mouka
citronová kůra
navíc:
2-3 vejce
hříbky
máslo
pažitka
Postup:
1. Vejce rozkvedláme s mlékem, přidáme špetku soli, citrónovou kůru a tolik mouky, aby nám vzniklo hladké těsto na palačinky.
2. Ty z těsta na pánvi dozlatova usmažíme.
3. Poté podusíme jemně nakrájené houby, ochutíme a zasmažíme s vejci.
4. Směsí placky potřeme, zavineme a složíme do pekáčku vymazaného máslem.
5. Dáme zapéct, posypeme pažitkou a podáváme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.