Pařížský dort z dětských piškotů
Recept na pařížský dort z dětských piškotů, od pana Jiřího Slezáka z Brna, zazněl v Apetýtu 17. září.
Suroviny:
200 ml smetany na šlehání,150 g moučkového cukru,400 g zakysané smetany, 2 lžíce rumu, 1 sáček ztužovače do šlehačky, 2 lžíce kakaa, 150 g světlých piškotů, 50 g kakaových piškotů, strouhaný kokos na ozdobu
Postup:
Smetanu s cukrem vyšleháme do tuha. Do připravené šlehačky vmícháme kysanou smetanu s rumem a použijeme ztužovač - směs musí být tuhá.
Do 1/3 směsi dáme kakao a směsi necháme ztuhnout nejlépe v ledničce. Dno dortové formy vyložíme světlými piškoty. Na piškoty dáme světlou směs a na ni tmavou - kakaovou. Na to natlačíme kakaové piškoty.
Necháme ztuhnout přes noc - nejlépe v ledničce. Na závěr posypeme kokosem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka