Pečené milosti
Vyzkoušejte recept od Marie Lekešové z Hluku.
Budete potřebovat:
400 g hladké mouky
300 g másla
3 žloutky
100 ml bílého vína
mletý cukr s vanilkou na obalení
Postup:
1. Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout. Pak ho vyválíme na tenký plát.
2. Z těsta vykrajujeme například trojúhelníky nebo obdélníky a uprostřed každého uděláme rádýlkem několik zářezů.
3. Pečeme v mírně vyhřáté troubě, ještě horké obalujeme v mletém cukru s vanilkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.