Pečený králík
Velmi jednoduchý a moc dobrý recept od Aleny Baumanové ze Šlapanic. Objevila ho před mnoha lety a vy si na takto upraveném ušákovi jistě také pochutnáte.
Budete potřebovat:
naporcovaný králík
2 větší cibule
4 lžíce kečupu
1 lžička soli
½ lžičky pepře
1 lžíce worcestrové omáčky
½ lžičky polévkové kořenící směsi
4 stroužky česneku
1 hrnek vody
100 g másla
Postup:
1. Na tukem vymazaný plech naskládáme mírně osolené porce králíka.
2. Všechny ostatní přísady (kromě másla) smícháme v hrnku a maso polijeme.
3. Nakonec maso poklademe plátky másla.
4. Pečeme přikryté asi 70 minut, občas přeléváme šťávou.
5. Odkryjeme a dopékáme ještě zhruba 20 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka