Pečený králík

Velmi jednoduchý a moc dobrý recept od Aleny Baumanové ze Šlapanic. Objevila ho před mnoha lety a vy si na takto upraveném ušákovi jistě také pochutnáte.

Budete potřebovat:

naporcovaný králík
2 větší cibule
4 lžíce kečupu
1 lžička soli
½ lžičky pepře
1 lžíce worcestrové omáčky
½ lžičky polévkové kořenící směsi
4 stroužky česneku
1 hrnek vody
100 g másla

Postup:

1. Na tukem vymazaný plech naskládáme mírně osolené porce králíka.

2. Všechny ostatní přísady (kromě másla) smícháme v hrnku a maso polijeme.

3. Nakonec maso poklademe plátky másla.

4. Pečeme přikryté asi 70 minut, občas přeléváme šťávou.

5. Odkryjeme a dopékáme ještě zhruba 20 minut.

autor: Zuzana Plíšková