Perník bez perníkového koření

Potřebujete upéct rychlou buchtu? Vyzkoušejte tenhle perník podle receptu Zuzky Plíškové!

Budete potřebovat:

450 g hladké mouky
300 g cukru
9 lžic oleje
2 vejce
2 lžíce kakaa
lžička skořice
vanilkový cukr
dva prášky do pečiva
půl litru mléka

Postup:

1. V jedné míse smícháme suché a ve druhé mokré ingredience. Až pak promícháme vše dohromady.

2. Troubu předehřejeme na 210 stupňů, těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a pečeme při 180 stupních asi 30 minut.

3. Ozdobit můžeme podle chuti třeba čokoládovou polevou a barevnou posypkou.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.