Placky dědečka Jaroslava

Když Jaroslava Dvořáková z Blanska připravuje tyto placky, vždycky si vzpomene na svého tatínka, který už bohužel nežije. Tohle jídlo měl ale velmi rád a konzumoval ho opravdu s netradiční přílohou.

Budete potřebovat:

asi 1 kg dopředu uvařených brambor
asi 300 g polohrubé mouky
sůl
trochu oleje na smažení
vejce


POŠLETE SVŮJ RECEPT
Máte i vy nějaký recept, o který byste se rádi podělili? Staňte se součástí Apetýtu a pošlete nám ho! Recepty můžete posílat na mail apetyt@rozhlas.cz nebo poštou na Český rozhlas Brno - APETÝT, Beethovenova 4, 657 42, Brno. Budeme rádi, když k mailu nebo do dopisu přidáte fotografii uvařeného nebo upečeného jídla.

Postup:

1. Brambory nastrouhám najemno, přidám sůl a mouku.

2. Vypracujeme těsto,ze kterého uděláme váleček a krájíme kousky.

3. Ty rozválíme na kolečka a smažíme na oleji.

4. Na druhé pánvičce usmažíme na tuku vajíčka.

TIP: Dědeček Jaroslav placky trhal na plátky a nabíral do nich smažená vajíčka, můžeme je ale do placek zabalit, případně placky připravit nasladko-potřit marmeládou, nebo povidly.

autor: Zuzana Plíšková