Plněná barevná vejce

Netradiční tip na vaječné pohoštění z vykoledovaných vajec. Jistě se po nich jen zapráší.

Budete potřebovat:

6 vajec
červená řepa
1 cibule
250 ml octu
lžička cukru
špetka soli a pepře

náplň:
250 g tvarohového sýra (typu lučina)
uvařené žloutky z vajec
majonéza podle potřeby a chuti
1-2 lžičky hořčice
petrželka
sůl na dochucení


POŠLETE SVŮJ RECEPT
Máte i vy nějaký recept, o který byste se rádi podělili? Staňte se součástí Apetýtu a pošlete nám ho! Recepty můžete posílat na mail apetyt@rozhlas.cz nebo poštou na Český rozhlas Brno - APETÝT, Beethovenova 4, 657 42, Brno. Budeme rádi, když k mailu nebo do dopisu přidáte fotografii uvařeného nebo upečeného jídla.

Postup:

1. Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladit (případně použijeme už uvařená z výslužky).

2. Červenou řepu a cibuli oloupeme, pokrájíme na plátky a vložíme do 300 ml vody, přidáme ocet, sůl, pepř a povaříme asi 30 minut.

3. Potom přecedíme, necháme vychladnout. Uvařená, oloupaná vajíčka vložíme do nálevu a necháme je obarvit, což trvá asi 10 minut.

4. Po obarvení je ostrým nožem podélně rozpůlíme.

5. Žloutky s lučinou a dalšími surovinami utřeme do hladkého krému.

6. Krémem plníme půlky vajec, dozdobíme petrželkou.

7. Takto upravená vejce podáváme vychlazená s pečivem.

autor: Zuzana Plíšková