Plněná barevná vejce
Netradiční tip na vaječné pohoštění z vykoledovaných vajec. Jistě se po nich jen zapráší.
Budete potřebovat:
6 vajec
červená řepa
1 cibule
250 ml octu
lžička cukru
špetka soli a pepře
náplň:
250 g tvarohového sýra (typu lučina)
uvařené žloutky z vajec
majonéza podle potřeby a chuti
1-2 lžičky hořčice
petrželka
sůl na dochucení
POŠLETE SVŮJ RECEPT
Máte i vy nějaký recept, o který byste se rádi podělili? Staňte se součástí Apetýtu a pošlete nám ho! Recepty můžete posílat na mail apetyt@rozhlas.cz nebo poštou na Český rozhlas Brno - APETÝT, Beethovenova 4, 657 42, Brno. Budeme rádi, když k mailu nebo do dopisu přidáte fotografii uvařeného nebo upečeného jídla.
Postup:
1. Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladit (případně použijeme už uvařená z výslužky).
2. Červenou řepu a cibuli oloupeme, pokrájíme na plátky a vložíme do 300 ml vody, přidáme ocet, sůl, pepř a povaříme asi 30 minut.
3. Potom přecedíme, necháme vychladnout. Uvařená, oloupaná vajíčka vložíme do nálevu a necháme je obarvit, což trvá asi 10 minut.
4. Po obarvení je ostrým nožem podélně rozpůlíme.
5. Žloutky s lučinou a dalšími surovinami utřeme do hladkého krému.
6. Krémem plníme půlky vajec, dozdobíme petrželkou.
7. Takto upravená vejce podáváme vychlazená s pečivem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.