Pohanka se špenátem
Recept na pohanku se špenátem od Blanky Kovandové zazněl v úterý 7. ledna.
Suroviny:
150 g pohanky, 300 ml zeleninového vývaru, 300 g hlívy, 100 g špenátu, pepř, bylinková sůl, zelený salát
Postup:
150 g světlé pohanky upražíme nasucho na pánvi a uvaříme ji v 300 ml zeleninového vývaru. Okořeníme bylinnou solí.
Na olivovém oleji osmahneme cibuli a přidáme 300 g hlívy, pokrájené na proužky. Hlívu usmažíme a nedusíme. Pokud pustí vodu, slijeme ji k pohance.
K usmaženým houbám přidáme 100 g špenátu, krátce podusíme, okořeníme pepřem a ochutíme bylinkovou solí. Na talíř narovnáme pohanku vytvarovanou do šálku, okolo dáme salát a navrch houby se špenátem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.