Pukance
Pukance, neboli bramborové buchty, se v Ratíškovicích připravují na mnoho způsobů, tento recept má Jaroslava Kundratová od paní Dobiášové.
Budete potřebovat:
3 dopředu uvařené brambory
250 ml vlažného mléka
1 kostka kvasnic
1 vejce
hladká mouka
horké mléko
mletý cukr s mákem
Postup:
1. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno.
2. Přidáme k nim mléko, vejce, kvasnice, trochu soli a trochu hladké mouky (tolik, abychom těsto ještě dobře „utáhli“ vařečkou).
3. Zakryjeme a necháme na teplém místě kynout.
4. Poté lžící vykrajujeme kousky těsta, které plníme povidly, zabalíme a klademe na vymaštěný plech vedle sebe.
5. Pomastíme sádlem a necháme vykynout a pečeme v dobře vyhřáté troubě.
6. Po upečení teplé buchty nejdříve namáčíme v teplém mléce a poté v cukru s mákem.
7. Na závěr pokapeme máslem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.