Rajčatová marináda na maso
Osvědčený recept od posluchačky Jany ze Svatobořic-Mistřína můžete použít na kuřecí, vepřové nebo jakékoliv jiné maso.
Budete potřebovat:
2 kg rajčat
200 g česneku
70 g soli
Postup:
1. Rajčata s česnekem a se solí rozmixujeme a kaši.
2. Směs dáme do sklenic (nevaříme, ani nezavařujeme) a uchováme v chladu, vydrží nám až do další sklizně.
3. Postupně se ve spodní části sklenic usadí šťáva, proto před upotřebením protřepeme.
4. Směsí poté potíráme maso a před tepelnou úpravou necháme odležet 1-3 dny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka