Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
Recept z Apetýtu, vysílaném v pondělí 28. května, který doporučila posluchačům Marcela Antošová.
Suroviny:
250 g polohrubé mouky, 100 g cukru, 1 vanilkový cukr, 3 žloutky, 1/3 sáčku prášku do pečiva, 100 ml oleje, 150 ml mléka, rebarbora
Sníh: 3 bílky, 50 cukru moučky
Postup:
Rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Troubu předehřejeme na 180°C. Smícháme mouku s cukrem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Přilijeme olej, mléko a přidáme žloutky. Těsto pořádně promícháme. Formu nebo plech vymažeme a vysypeme. Těsto rozetřeme a posypeme nakrájenou rebarborou. Vložíme do předehřáté trouby na 20 minut.
Z bílků vyšleháme sníh, který smícháme s cukrem. Poloupečené těsto potřeme sněhem a rebarborový koláč dáme péct ještě na 10 - 12 minut, dokud sníh nebude růžový
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka