RECEPT - Hermelín smažený s houbami a bezlepkové Staročeské brambory

Hermelín smažený s houbami

300 g hub (bedel), 1 lžíce másla, tlučený kmín, špetka chilli koření, sůl, 300 g sýra (hermelín), mouka, vejce, strouhanka na obalení, olej na smažení

Houby pokrájíme (u bedlí ovšem zachováme kloboučky vcelku) a podusíme na másle, okořeníme a osolíme. Hermelín nakrájíme na plátky, vždy mezi dva plátky vložíme podušené houby, spojíme párátkem, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích, strouhance a usmažíme v dobře rozehřátém oleji. Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou.

Staročeské brambory (bezlepkové)
brambory podle počtu strávníků,drcený kmín, sůl, pepř, majoránka, 2 stroužky česneku, mletá červená paprika,libeček, olej

Brambory oloupeme (nové brambory můžeme očistit a nechat je částečně se slupkou), nakrájíme je na slabá kolečka, rozložíme na plech, osolíme, opepříme, přidáme červenou papriku, majoránku, utřený česnek, libeček (nemusí být), kmín. Pokapeme menším množstvím oleje a upečeme v troubě předehřáté asi na 180 stupňů.
Informace pro diabetiky: 1 brambora velikosti vejce se rovná 1 VJ

Recept Apetýtu


Více receptů pro bezlepkovou dietu, rady i odpovědi na Vaše otázky najdete na stránkách www.bezlepkovadieta.cz.