Recept na šípkovou zavařeninu
Recept na zpracování podzimních plodů nabídla Marcela Vandrová v Apetýtu vysílaném pátek 12. října.
Potřebujeme:
1 kg šípků, 30 - 50 dkg cukru
Postup:
Zralé, ale ještě tvrdé šípky rozpůlíme a vyčistíme od zrníček. Ihned je házíme do vroucí vody a vaříme asi 10 minut.Vody dáme jen málo, aby šípky byly jen zakryty.
Když šípky změknou, umeleme je na strojku nebo rozmixujeme a přidáme cukr. Rychle uvedeme do varu, provaříme a plníme do skleniček.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.