Řecké mandlové rohlíčky

Udělejte si Vánoce v řeském stylu. Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové.

Na 2 plechy budete potřebovat:
kostka másla
320 g hladké mouky
lžička prášku do pečiva
130 g moučkového cukru
půl hrnku mletých mandlí (ořechů)
kůra z jednoho pomeranče
vanilka
1 větší žloutek (o pokojové teplotě)
moučkový cukr na obalení

Postup:
1. Máslo vyšleháme s cukrem, vanilkou a pomerančovou kůrou. Přidáme vejce a šleháme dohladka.

2. Přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Necháme v lednici odpočinout.

3. Z těsta na pomoučeném vále tvoříme silnější rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem.

4. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova při 160 stupních (asi 20 minut). Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.

autor: Zuzana Plíšková