Řecké mandlové rohlíčky
Udělejte si Vánoce v řeském stylu. Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové.
Na 2 plechy budete potřebovat:
kostka másla
320 g hladké mouky
lžička prášku do pečiva
130 g moučkového cukru
půl hrnku mletých mandlí (ořechů)
kůra z jednoho pomeranče
vanilka
1 větší žloutek (o pokojové teplotě)
moučkový cukr na obalení
Postup:
1. Máslo vyšleháme s cukrem, vanilkou a pomerančovou kůrou. Přidáme vejce a šleháme dohladka.
2. Přimícháme prosátou mouku s práškem do pečiva. Necháme v lednici odpočinout.
3. Z těsta na pomoučeném vále tvoříme silnější rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem.
4. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova při 160 stupních (asi 20 minut). Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka