Řepné taštičky
Vyzkoušejte recept naší redaktorky Zuzky Plíškové.
Budete potřebovat:
těsto:
2 červené řepy
cca 250 g hladké mouky
3 vejce
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
náplň:
ricotta
kozí sýr
křen
máta
sůl, pepř
Postup:
1. Řepu upečeme, nebo uvaříme doměkka, oloupeme a vychladlou nastrouháme nebo rozmixujeme.
2. Spojíme s moukou, solí, olejem a vejci a vypracujeme mírně lepivé těsto, zlehka pomoučíme a zabalíme do sáčku a necháme ležet asi půl hodiny v lednici.
3. Rozválíme na pomoučeném válu a vykrajujeme kolečka, která plníme například směsí ricotty, sekané čerstvě máty, strouhaného kozího sýra a křenu ochucenou solí a pepřem.
4. Přeložíme a okraje přitlačíme vidličkou (použít můžeme i tvořítko na plněné těstoviny).
5. Vaříme v osolené vodě asi 5 minut.
6. Mastíme máslem s opraženou cibulí
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka