Řezy s pudinkovým práškem

Vyzkoušejte recept od Dagmar Košíčkové z Lysic.

Budete potřebovat:

korpus:
6 vajec
180 h krupicového cukru
4 balení vanilkového pudinku
¾ prášku do pečiva

menší sklenka pikantnější marmelády (například višňové, nebo malinové)
2 balení piškotů
silná uvařená káva
rum

krém:
1 kostka + 30 g másla
30 g hladké mouky
250 ml mléka
250 g moučkového cukru

čokoládová poleva

Postup:

1. Žloutky oddělíme od bílků, k bílkům přidáme špetku soli a ušleháme tuhý sníh.

2. Do sněhu postupně přidáváme krupicový cukr a potom žloutky (jeden po druhém).

3. Do hladké hmoty pomalu vmícháme vařečkou pudinkové prášky smíchané s práškem do pečiva.

4. Nalijeme na plech a rovnoměrně rozetřeme.

5. Pečeme asi půl hodiny na 180 stupňů. Na vychladlý korpus rozetřeme marmeládu.

6. Polovinu piškotů máčíme v kávě a polovinu v rumu a klademe je „cik-cak" na marmeládu.

7. Připravíme si krém: ze 30 g másla a hladké mouky připravíme hladkou jíšku, zalijeme mlékem a připravíme kaši.

8. Necháme vychladnout a mezitím vyšleháme kostku másla s moučkovým cukrem.

9. Spojíme s kaší do hladkého krému, který natřeme na piškoty.

10. Polijeme čokoládovou polevu a necháme ztuhnout.

11. Krájíme horký tenkým nožem, aby čokoláda nepopraskala.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.