Ricottové knedlíčky​

Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové.

Budeme potřebovat:
450 g ricotty
asi hrst spařeného listového špenátu
60 g strouhaného parmezánu
4 lžíce hladké mouky
4 lžíce strouhanky
2 žloutky
sůl, pepř

Postup:
1. Ricottu necháme odkapat. Potom ji v míse smícháme se špenátem, moukou, parmezánem, strouhankou a žloutky.

2. Lžící vytvarujeme testovací knedlíček a vhodíme do osolené vařící vody. Jakmile vyplave na povrch, prudce ho zchladíme v ledové vodě a ochutnáme. Pokud jsou na nás příliš jemné a mazlavé, přidáme do směsi mouku a strouhanku.

3. Knedlíčky pak vaříme, dokud nevyplavou na povrch, asi dvě až tři minuty. Zchladíme v ledové vodě a servírujeme.

autor: Zuzana Plíšková