Ricottové knedlíčky
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové.
Budeme potřebovat:
450 g ricotty
asi hrst spařeného listového špenátu
60 g strouhaného parmezánu
4 lžíce hladké mouky
4 lžíce strouhanky
2 žloutky
sůl, pepř
Postup:
1. Ricottu necháme odkapat. Potom ji v míse smícháme se špenátem, moukou, parmezánem, strouhankou a žloutky.
2. Lžící vytvarujeme testovací knedlíček a vhodíme do osolené vařící vody. Jakmile vyplave na povrch, prudce ho zchladíme v ledové vodě a ochutnáme. Pokud jsou na nás příliš jemné a mazlavé, přidáme do směsi mouku a strouhanku.
3. Knedlíčky pak vaříme, dokud nevyplavou na povrch, asi dvě až tři minuty. Zchladíme v ledové vodě a servírujeme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.