Ricottové nočky
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Suroviny:
500 g ricotty
350 g hladké mouky
2 vejce
130 g másla
sůl
kůra z jednoho citrónu
Postup:
1. Máslo vyšleháme se solí a kůrou do pěny. Přidáme vejce jedno po druhém, poté ricottu, mouku a vypracujeme v hutnější těsto.
2. Tvarujeme nočky a vaříme ve vroucí vodě asi deset minut. Podáváme s cukrem, oříšky a strouhankou opraženou na másle.
Tip: V těstě můžeme obalovat i meruňky a udělat tak ovocné knedlíky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.