Řízky v těstíčku

Řízek v příjemně kořeněném těstíčku místo klasického trojobalu? Rozhodně recept Jitky Bílené z Brna vyzkoušejte, jde o velmi příjemnou variaci tradiční klasiky.

Budete potřebovat:

600 g vepřových, nebo kuřecích řízků
3 vejce
2 lžíce majonézy
3 – 4 lžíce škrobové moučky
2 lžičky mleté papriky
2 lžíce tekutého polévkového koření
5 stroužků česneku
1,5 lžičky soli

Postup:

1. Česnek utřeme se solí a všechny suroviny na těstíčko smícháme (dle chuti a potřeby můžeme přidat worcesterovou omáčku a škrobovou moučku).

2. Do těstíčka můžeme řízky naložit celé, nebo nakrájené na kostičky.

3. Necháme odležet 24 hodin v lednici.

4. Smažíme asi 3-4 minuty na rozpáleném oleji z obou stran.

5. Podáváme s bramborem, nebo bramborovou kaší.

autor: Zuzana Plíšková