Řízky v těstíčku
Řízek v příjemně kořeněném těstíčku místo klasického trojobalu? Rozhodně recept Jitky Bílené z Brna vyzkoušejte, jde o velmi příjemnou variaci tradiční klasiky.
Budete potřebovat:
600 g vepřových, nebo kuřecích řízků
3 vejce
2 lžíce majonézy
3 – 4 lžíce škrobové moučky
2 lžičky mleté papriky
2 lžíce tekutého polévkového koření
5 stroužků česneku
1,5 lžičky soli
Postup:
1. Česnek utřeme se solí a všechny suroviny na těstíčko smícháme (dle chuti a potřeby můžeme přidat worcesterovou omáčku a škrobovou moučku).
2. Do těstíčka můžeme řízky naložit celé, nebo nakrájené na kostičky.
3. Necháme odležet 24 hodin v lednici.
4. Smažíme asi 3-4 minuty na rozpáleném oleji z obou stran.
5. Podáváme s bramborem, nebo bramborovou kaší.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.