Rošťáci pana Zdeňka
Dobře okořeněné maso je lahůdka, které není rovno. Pokud hledáte tip, jak okořenit vepřové na pánev (ale klidně i na gril), vyzkoušejte recept Zdeňka Klobouka z Klopotovic.
Budete potřebovat:
6 vykostěných kotlet (může bát i kýta/plecko)
2 vejce
1 lžička soli
1 lžička pepře
3 lžičky worcestrové omáčky
3 lžičky tekutého polévkového koření
2 lžíce škrobové moučky
2 lžíce hořčice
Postup:
1. Vejce rozkvedláme a přidáme k nim kromě masa všechny ostatní suroviny.
2. Maso ve směsi dobře obalíme a necháme do druhého dne odležet v lednici.
3. Smažíme na rozpáleném tuku zhruba 5 minut z každé strany.
4. Podáváme s přílohou dle libosti.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.