Rozcuchaná nevěsta
Hlavními surovinami receptu od Anežky Ingrové ze Skoronic jsou brambory a jablka. Dnes si je možná umíme společně v jídle jen těžko představit, ale v mysli našich předků k sobě měly velice blízko a v řadě jídel se kombinují. Za svůj název vděčí rozcuchaná nevěsta patrně svému neuhlazenému vzhledu.
Budete potřebovat:
500 g brambor
500 g jablek
2 vejce
trochu mléka
cukr
skořice
sůl
máslo, nebo jiný tuk
Postup:
1. Oškrábané brambory jen mírně osolíme a uvaříme doměkka.
2. Brambory nastrouháme, nebo prolisujeme.
3. Jablka nastrouháme nahrubo.
4. Pekáček důkladně vymažeme tukem a střídavě klademe vrstvu brambor a jablek posypaných cukrem a skořicí.
5. Zalijeme mlékem s rozkvedlanými vejci a pečeme při 180 stupních asi 30 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.