Rozpíčky
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budeme potřebovat:
250 g polohrubé mouky
350 g cukru
50 g změklého másla
1 žloutek
půl kostky droždí
půl hrníčku mléka
sůl
mák
švestky
Postup:
1. Do mísy dáme mouku s cukrem, uprostřed uděláme důlek, nalijeme do něj vlažné mléko a rozdrobíme droždí.
2. Necháme chvíli odpočívat, přidáme žloutek a na kostičky nakrájené máslo a vypracujeme těsto, které necháme vykynout.
3. Z těsta vyválíme plát a rádýlkem rozdělíme na čtverce. Na každý z nich dáme švestku nebo její kousek, zasypeme mákem a cukrem a zabalíme.
4. Klademe na vymazaný plech, nebo pečicí papír, pomažeme rozpuštěným máslem a ještě chvíli necháme vykynout.
5. Pečeme asi dvacet minut při 175 stupních.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka