Rumovo-banánový mls

Specialitou Edity Ambrožové z Veverské Bítýšky jsou vodníkovy dušičky, které peče pro Jarošův mlýn. Složení tradičního pečiva ale tají. Za vyzrazení tajemství by nás od vodníka stihl nepěkný trest. Prozradila ale recept na jinou dobrotu - moučník její babičky, se kterým také sklízí úspěchy.

Budete potřebovat:

250 g másla, nebo rostlinného tuku na pečení
1 hrnek cukru
vanilkový cukr
2 lžíce rumu
300 g polohrubé mouky
5 vajec
2 lžičky kypřícího prášku
4 banány
2 lžíce kakaa
½ tabulky hořké čokolády

Postup:

1. Máslo utřeme do pěny, po částech přišleháváme cukr, přilijeme rum a vejce a třeme, dokud nevznikne hladké hmota.

2. Vmícháme prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem a nakonec přidáme nastrouhanou čokoládu.

3. Na plech vyložený pečicím papírem dáme asi 1/3 těsta, poklademe nakrájenými banány a přidáme zbytek těsta (pro vylepšení můžeme na vrstvu banánů přidat ochucený tvaroh).

4. Takto pečeme na 180 stupňů asi 30-40 minut.

autor: Zuzana Plíšková