Rychlá a pikantní houbová polévka

Pikantnost dává této polévce česnek, smetanovou chuť zase tavený sýr. A Jitka Bílená z Brna slibuje, že máte do půl hodiny hotovo!

Budete potřebovat:

2 velké tavené sýry
2 hrsti čerstvých, nebo sušených hub
1 kostka bujónu
3 – 4 lžíce vloček
kmín
utřený česnek

Postup:

1. Do většího hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu.

2. Potom do ní postupně nakrájíme tavené sýry, přidáme houby, bujón, vločky a dle chuti kmín a česnek.

3. Za občasného míchání vaříme asi 15 minut.

4. Nesolíme.

5. Na talíři zdobíme sekanou petrželkou.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.