Rychlá a pikantní houbová polévka
Pikantnost dává této polévce česnek, smetanovou chuť zase tavený sýr. A Jitka Bílená z Brna slibuje, že máte do půl hodiny hotovo!
Budete potřebovat:
2 velké tavené sýry
2 hrsti čerstvých, nebo sušených hub
1 kostka bujónu
3 – 4 lžíce vloček
kmín
utřený česnek
Postup:
1. Do většího hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu.
2. Potom do ní postupně nakrájíme tavené sýry, přidáme houby, bujón, vločky a dle chuti kmín a česnek.
3. Za občasného míchání vaříme asi 15 minut.
4. Nesolíme.
5. Na talíři zdobíme sekanou petrželkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.