Rychlá perníková buchta

Recept z Apetýtu s Blankou Kovandovou, který jste mohli slyšet ve čtvrtek 17. května.

Ingredience:
500 g pšeničné hladké mouky, 6 polévkových lžic medu, 300 ml mléka, 3 vejce, perníkové koření, 150 g rozpuštěného másla, 1 polévková lžíce kakaa, prášek do pečiva, 3 polévkové lžíce domácích povidel

Postup:
Všechny suroviny smícháme a vyšleháme hladké těsto. To vlijeme do vymazaného nebo pečicím papírem vyloženého plechu s vyššími okraji a pečeme při 175 stupních cca 30 až 35 minut.
Po upečení můžeme polít čokoládovou nebo citrónovou polevou.

Dodatek:
Perníkové koření je kořenící směs, která zahrnuje všechna koření potřebná k přípravě klasického voňavého perníku (kromě kypřícího prášku) a buchet s perníkovou příchutí.
Složení: skořice mletá, koriandr mletý, hřebíček mletý, badyán mletý, fenykl mletý, anýz mletý, pomerančová kůra mletá, nové koření mleté, muškátový ořech mletý

autor: Blanka Kovandová

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.