Rychlá tmavá houbová omáčka
Michaela Henešová z Brna si v kuchařkách moc nepočte, recepty raději vymýšlí sama. O některé osvědčené tipy se s námi podělila. Ten dnešní ocení hlavně úspěšní houbaři.
Budete potřebovat:
1 střední cibule
1 sklenice hub naložených ve sladkokyselém nálevu
kmín
olej
vývar
dle chuti cukr
máčený škrob (škrob rozmícháme v troše vody, necháme odstát a rozmáčený škrob použijeme na zahuštění)
sůl, pepř
1. Nakrájenou cibuli necháme na tuku zesklovatět.
2. Přidáme sklenici hub i s nálevem, dochutíme solí a cukrem a přidáme máčený škrob (ne příliš - omáčka by neměla být moc hustá).
3. Podáváme s knedlíkem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.