Salát z červené řepy

Budoucí kuchaři a kuchařky z Integrované střední školy ve Slavkově si samozřejmě nevaří jen tak pro sebe, ale spolupracují i s různými zájmovými organizacemi. Tradičně třeba se zahrádkáři, dobroty tvoří právě z jejich výpěstků. Loni jejich zeleninové pokrmy sklidily veliký úspěch. A jeden z nich si můžete připravit i vy podle tohoto receptu.

Budete potřebovat:

200 g sterilované červené řepy
200 g sterilovaného červeného zelí
1 menší cibule
80 g šunkového salámu
80 g eidamu
3 lžičky zakysané smetany
3 lžičky majonézy
sůl, pepř


Celý týden vaříme s šikovnými studentkami a studenty z Integrované střední školy ve Slavkově u Brna. Ti v rámci studia své kuchařské, cukrářské, ale i baristické umění předvádějí i na řadě soutěží. A recepty z nich si nenechali jen pro sebe - dělí se o ně s vámi celý týden v Apetýtu!

Postup:

1. Řepu a zelí slijeme a vymačkáme přebytečnou tekutinu.

2. Cibuli nakrájíme nadrobno, sýr a salám podle chuti.

3. Vše smícháme a přidáme zakysanou smetanou a majonézu.

4. Dochutíme solí a pepřem a necháme vychladit.

5. Podáváme s pečivem, nebo samostatně.

autoři: Zuzana Plíšková , ISŠ Slavkov u Brna