Salát z červené řepy
Budoucí kuchaři a kuchařky z Integrované střední školy ve Slavkově si samozřejmě nevaří jen tak pro sebe, ale spolupracují i s různými zájmovými organizacemi. Tradičně třeba se zahrádkáři, dobroty tvoří právě z jejich výpěstků. Loni jejich zeleninové pokrmy sklidily veliký úspěch. A jeden z nich si můžete připravit i vy podle tohoto receptu.
Budete potřebovat:
200 g sterilované červené řepy
200 g sterilovaného červeného zelí
1 menší cibule
80 g šunkového salámu
80 g eidamu
3 lžičky zakysané smetany
3 lžičky majonézy
sůl, pepř
Celý týden vaříme s šikovnými studentkami a studenty z Integrované střední školy ve Slavkově u Brna. Ti v rámci studia své kuchařské, cukrářské, ale i baristické umění předvádějí i na řadě soutěží. A recepty z nich si nenechali jen pro sebe - dělí se o ně s vámi celý týden v Apetýtu!
Postup:
1. Řepu a zelí slijeme a vymačkáme přebytečnou tekutinu.
2. Cibuli nakrájíme nadrobno, sýr a salám podle chuti.
3. Vše smícháme a přidáme zakysanou smetanou a majonézu.
4. Dochutíme solí a pepřem a necháme vychladit.
5. Podáváme s pečivem, nebo samostatně.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.