Salát z červené řepy od Anny Šolcové
Recept od naší posluchačky z Brna.
Suroviny:
200 g uvařené červené řepy
150 g měkkého salámu
1 menší sterilovaná okurka
1 jablko
300 g vařených brambor
1 menší cibule
100 g bílého jogurtu
cukr, sůl
ocet
olivový olej
Postup:
1. Uvařenou řepu, salám a sterilovanou okurku nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle a promícháme.
2. Přidáme na plátky nakrájené oloupané jablko a na plátky nakrájené brambory, majonézu a jogurt. Opět promícháme a dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Lehce zakápneme olivovým olejem.
3. Pokud je salát hustý můžeme přimíchat trochu okurkového láku. Nakonec ještě jednou promícháme a dáme na dvě hodiny do chladničky.
4. Při servírování můžeme salát obložit vařeným vejcem a doplnit ještě malou bagetou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.