Salát z červené řepy se sýrem cottage

Vyzkoušejte si recept od moderátorky Moniky Brindzákové.

Budeme potřebovat:
200 g sýra cottage
500 g čerstvé červené řepy
1 stroužek česneku
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce medu
4 lžíce červeného vinného octa
čerstvý tymián
mořská sůl
černý pepř
2 hrsti čerstvé rukoly
čerstvá máta
šťáva z 1/2 citrónu
sýr Grana Padano

Postup:
1. Červenou řepu uvaříme spolu s 1 stroužkem česneku a svazkem tymiánu v osolené vodě doměkka. Poté ji oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a přendáme do mísy.

2. Přidáme 4 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 4 lžíce červeného vinného octa a lžíci nasekaného tymiánu. Osolíme, opepříme a necháme odstát.

3. Rukolu a mátu natrháme na kousky a smícháme ve druhé míse. Ochutíme solí, pepřem a šťávou z poloviny citrónu. Zlehka promícháme.

4. Na mělký talíř rozprostřeme dokola připravenou červenou řepu, doprostřed dáme ochucenou rukolu a nahoru sýr cottage. Nakonec posypeme salát hoblinkami sýru Grana Padano.

autor: Monika Brindzáková