Recepty Apetýtu19. května  2017 v 11:00  

Salát z fazolových lusků a polníčku ke grilovaným masům

Zelené fazolové lusky tvoří základ tohoto výborného salátu - Foto: Jeremy Keith,  CC BY 2.0

Zelené fazolové lusky tvoří základ tohoto výborného salátuFoto: Jeremy Keith, CC BY 2.0

Tento salát vytvořily Lucie Smažáková a Aneta Vyhnánková jako přílohu ke grilovanému LuAnu, který znáte z pondělního receptu. Určitě ale bude chutnat i jako příloha k dalším grilovaným dobrotám.

Budete potřebovat: 

150g fazolových lusků
100 g polníčku
120 g avokáda
110 g žampionů
50 g anglické slaniny 

zálivka:
15 g dijonské hořčice
25 g olivového oleje
7 g vinného červeného octu
česnek
sůl, pepř 

Celý týden vaříme s šikovnými studentkami a studenty z Integrované střední školy ve Slavkově u Brna. Ti v rámci studia své kuchařské, cukrářské, ale i baristické umění předvádějí i na řadě soutěží. A recepty z nich si nenechali jen pro sebe - dělí se o ně s vámi celý týden v Apetýtu!

Postup: 

1. Předvařené fazolové lusky, smícháme s nakrájeným avokádem, opraným salátem a s opečenou anglickou slaninou, nakrájenou na malé kousky.  

2. Vše spojíme zálivkou připravenou z dijonské hořčice, červeného vinného octu, olivového oleje, ochuceného česnekem, solí a pepřem.  

3. Před podáváním ozdobíme grilovanými žampiony. 

Vaříme s rozhlasem

Autor:  ISŠ Slavkov u Brna, Zuzana Plíšková
Pořad: Apetýt  |  Stanice: Brno
Čas vysílání: pondělí-pátek 10:04  |  Délka pořadu: 90 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 13. prosince  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Jablečné pusinky

    Drobné cukroví, které není nijak náročné na suroviny, ale určitě si jej zamilujete. Recept pochází z Jablečné kuchařky, která vyšla při příležitosti jednoho ročníku Slavností jablíček. Recepty do této kuchařky připravila...

     
  • 12. prosince  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Hovězí maso s omáčkou ze sušeného ovoce

    Pokud si zrovna nepotrpíte na sladké, zato rádi experimentujete s přípravou masa, máme dnes recept právě pro vás. O netradiční chuť hovězího masa se postará kombinace kořenové zeleniny a sušeného ovoce.

     
  • 11. prosince  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Babiččiny perníčky- ihned měkké

    Kdo by nemiloval zdobené medové perníčky. Ale co dělat, když jste nestihli napéct včas, aby stihly do Vánoc změknout? Stejné situaci před lety čelila Ludmila Muszelová ze Znojma. A tehdy jí její babička prozradila tento...

     
Jihomoravský kraj
  D1, mezi km 190.7 a 191, ve směru Bohumín – PL, práce na silnici, neprůjezdný pravý jízdní pruh, Od 13.12.2017 19:35 Do 14.12.2017 01:00, údržba a opravy vozovek AB, zdroj: ŘSD
  ulice Francouzská, Brno-sever, uzavřeno, stavební práce, Od 04.12.2017 00:00 Do 30.06.2018 23:59, ulice Francouzská z důvodu opravy komunikace v termínu od 4.12.2017 do 18.12.2017 - celá ulice Francouzská, ...
  ulice Dvorského, Brno-střed, Brno, uzavřeno, práce na silnici, Od 04.12.2017 00:00 Do 15.12.2017 23:59, Dvorského v Brně v úseku mezi ulicemi Polní a Opavská a mezi ulicemi Opavská a Vsetínská a částečná ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace