Recepty Apetýtu19. května  2017 v 11:00  

Salát z fazolových lusků a polníčku ke grilovaným masům

Zelené fazolové lusky tvoří základ tohoto výborného salátu - Foto: Jeremy Keith, licence Creative Commons Attribution 2.0

Zelené fazolové lusky tvoří základ tohoto výborného salátuFoto: Jeremy Keith, licence Creative Commons Attribution 2.0

Tento salát vytvořily Lucie Smažáková a Aneta Vyhnánková jako přílohu ke grilovanému LuAnu, který znáte z pondělního receptu. Určitě ale bude chutnat i jako příloha k dalším grilovaným dobrotám.

Budete potřebovat: 

150g fazolových lusků
100 g polníčku
120 g avokáda
110 g žampionů
50 g anglické slaniny 

zálivka:
15 g dijonské hořčice
25 g olivového oleje
7 g vinného červeného octu
česnek
sůl, pepř 

Celý týden vaříme s šikovnými studentkami a studenty z Integrované střední školy ve Slavkově u Brna. Ti v rámci studia své kuchařské, cukrářské, ale i baristické umění předvádějí i na řadě soutěží. A recepty z nich si nenechali jen pro sebe - dělí se o ně s vámi celý týden v Apetýtu!

Postup: 

1. Předvařené fazolové lusky, smícháme s nakrájeným avokádem, opraným salátem a s opečenou anglickou slaninou, nakrájenou na malé kousky.  

2. Vše spojíme zálivkou připravenou z dijonské hořčice, červeného vinného octu, olivového oleje, ochuceného česnekem, solí a pepřem.  

3. Před podáváním ozdobíme grilovanými žampiony. 

Vaříme s rozhlasem

Autor:  ISŠ Slavkov u Brna, Zuzana Plíšková
Pořad: Apetýt  |  Stanice: Brno
Čas vysílání: pondělí-sobota 09:00  |  Délka pořadu: 165 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 26. června  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Cuketový závin s čerstvým sýrem

    Hledáte inspiraci pro slaný závin? Máme pro vás recept, který je lahodný, svěží a ještě vám pomůže s konzumací případných zásob cukety.

     
  • 23. června  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Třešňová bublanina

    Někdo si do ní rád přidá sladké třešně, jiný raději ostřejší višně. Bez ohledu na druh ovoce je ale bublanina naprosto famózní lední lahůdkou. Už jste ji letos upekli?

     
  • 22. června  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Kuře – mrkvička

    Recept od naší posluchačky Mileny Štěpánkové z Brna není nijak složitý a za hodinu je na stole. A hlavně s minimem špinavého nádobí.

     
Jihomoravský kraj
  Od 26.6.2017 13:50 do 15:55; D1 - 189.1km na trase Říkovice - Praha; hromadná nehoda 2 vozidel; 2 havarovaná vozidla; překážka, která může bránit provozu v celé šířce vozovky nebo její části; 2 x OA bez ...
  Od 26.6.2017 13:05 do 15:10; v ulici Pražákova v obci Brno; nehoda; 2 havarovaná vozidla; 2 x OA bez zranění.
  Od 26.6.2017 12:55 do 15:00; v ulici Bohunická v obci Brno; sjezd z Vídeňské; nehoda; 2 havarovaná vozidla; překážka, která může bránit provozu v celé šířce vozovky nebo její části; 2 x OA bez zraněn ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace