Recepty Apetýtu19. května  2017 v 11:00  

Salát z fazolových lusků a polníčku ke grilovaným masům

Zelené fazolové lusky tvoří základ tohoto výborného salátu - Foto: Jeremy Keith, licence Creative Commons Attribution 2.0

Zelené fazolové lusky tvoří základ tohoto výborného salátuFoto: Jeremy Keith, licence Creative Commons Attribution 2.0

Tento salát vytvořily Lucie Smažáková a Aneta Vyhnánková jako přílohu ke grilovanému LuAnu, který znáte z pondělního receptu. Určitě ale bude chutnat i jako příloha k dalším grilovaným dobrotám.

Budete potřebovat: 

150g fazolových lusků
100 g polníčku
120 g avokáda
110 g žampionů
50 g anglické slaniny 

zálivka:
15 g dijonské hořčice
25 g olivového oleje
7 g vinného červeného octu
česnek
sůl, pepř 

Celý týden vaříme s šikovnými studentkami a studenty z Integrované střední školy ve Slavkově u Brna. Ti v rámci studia své kuchařské, cukrářské, ale i baristické umění předvádějí i na řadě soutěží. A recepty z nich si nenechali jen pro sebe - dělí se o ně s vámi celý týden v Apetýtu!

Postup: 

1. Předvařené fazolové lusky, smícháme s nakrájeným avokádem, opraným salátem a s opečenou anglickou slaninou, nakrájenou na malé kousky.  

2. Vše spojíme zálivkou připravenou z dijonské hořčice, červeného vinného octu, olivového oleje, ochuceného česnekem, solí a pepřem.  

3. Před podáváním ozdobíme grilovanými žampiony. 

Vaříme s rozhlasem

Autor:  ISŠ Slavkov u Brna, Zuzana Plíšková
Pořad: Apetýt  |  Stanice: Brno
Čas vysílání: pondělí-sobota 09:00  |  Délka pořadu: 165 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 24. května  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Tvarohové ovocné knedlíky

    Jahodová sezóna začíná, je čas na tvarohové ovocné knedlíky! Tento recept je od Karly Kudové z Brna.

     
  • 23. května  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Telecí kotlety v obálce

    Recept na specialitu starý více než 40 let jsme dostali od Marie Kuřimské z Uherského Ostrohu. Celý život pracovala ve stravování, posledních deset let jako vedoucí školní jídelny Střední školy průmyslové, hotelové...

     
  • 22. května  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Reveňový koláč se sněhem

    Manželé Helena a Milan Lučanovi z Přerova poslali do našeho studia spoustu zajímavých receptů. Hned v několika hraje hlavní roli právě rebarbora. Nezapomeňte ji letos včas sklidit, moučníky z ní připravené nemají c...

     
Jihomoravský kraj
  silnice I/42 (ulice Poříčí), Brno-střed, Brno, práce na silnici, provoz převeden do protisměru, Od 27.05.2017 06:00 Do 28.05.2017 22:00, uzavírka levého jízdního pásu (oba jízdní pruhy), tj. ulice Poříčí ...
  ulice Nad kašnou, Brno-Bystrc, uzavřeno, stavební práce, Od 25.05.2017 07:00 Do 26.05.2017 23:59, Úplná uzavírka komunikace Nad Kašnou před č. 1 , Vydal: Magistrát města Brna
  ulice Přístavní, ulice Hrázní, Brno, uzavřeno, sportovní akce, Od 27.05.2017 00:00 Do 27.05.2017 23:59, Uzavírka ul. Přístavní - od parkovště pod Santonem po hráz ul. Hrázní - od hráze po rest. Princezna účelové ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace