Recepty Apetýtu19. května  2017 v 11:00  

Salát z fazolových lusků a polníčku ke grilovaným masům

Zelené fazolové lusky tvoří základ tohoto výborného salátu - Foto: Jeremy Keith, licence Creative Commons Attribution 2.0

Zelené fazolové lusky tvoří základ tohoto výborného salátuFoto: Jeremy Keith, licence Creative Commons Attribution 2.0

Tento salát vytvořily Lucie Smažáková a Aneta Vyhnánková jako přílohu ke grilovanému LuAnu, který znáte z pondělního receptu. Určitě ale bude chutnat i jako příloha k dalším grilovaným dobrotám.

Budete potřebovat: 

150g fazolových lusků
100 g polníčku
120 g avokáda
110 g žampionů
50 g anglické slaniny 

zálivka:
15 g dijonské hořčice
25 g olivového oleje
7 g vinného červeného octu
česnek
sůl, pepř 

Celý týden vaříme s šikovnými studentkami a studenty z Integrované střední školy ve Slavkově u Brna. Ti v rámci studia své kuchařské, cukrářské, ale i baristické umění předvádějí i na řadě soutěží. A recepty z nich si nenechali jen pro sebe - dělí se o ně s vámi celý týden v Apetýtu!

Postup: 

1. Předvařené fazolové lusky, smícháme s nakrájeným avokádem, opraným salátem a s opečenou anglickou slaninou, nakrájenou na malé kousky.  

2. Vše spojíme zálivkou připravenou z dijonské hořčice, červeného vinného octu, olivového oleje, ochuceného česnekem, solí a pepřem.  

3. Před podáváním ozdobíme grilovanými žampiony. 

Vaříme s rozhlasem

Autor:  ISŠ Slavkov u Brna, Zuzana Plíšková
Pořad: Apetýt  |  Stanice: Brno
Čas vysílání: pondělí-sobota 09:00  |  Délka pořadu: 165 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 18. října  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Moravský vrabec s knedlíkem a se zelím

    Jedno z nejklasičtějších jídel napříč regiony, i když název ho zařazuje přímo na Moravu. Vepřové kousky často kromě knedlíků a zelí doprovází například špenát. Tento konkrétní recept je od Aleny Vojáčkové.

     
  • 17. října  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Lejanec

    Tento recept většinou najdete v kuchařkách pod názvem ovocný táč, nebo jednoduše koláč s drobenkou. Zásadní rozdíl je ale v tom, že těsto, ač je kynuté, se nerozvaluje na plech, ale musí být řídké. Receptů na podobné...

     
  • 16. října  2017 v 11:00       rubrika: Recepty Apetýtu

    Krajance

    Tyto slané buchty jsou jednoduché a poměrně laciné. Dříve se hodně pekly hlavně proto, že jsou vydatné a dlouho vydrží. Hodilo se to, když bylo třeba trávit celé dny na poli a v pravý čas mít po ruce něco k snědku....

     
Jihomoravský kraj
  Od 18.10.2017 18:40 do 20:40; v ulici Hněvkovského v obci Brno; nehoda; 2 havarovaná vozidla; 2x OA bez zranění.
  Od 18.10.2017 17:35 do 19:40; na silnici 3842 u obce Brno , délka 1.3km; Farinová zatáčka, silnice zaolejovaná v délce 50 m-; nehoda; překážka, která může bránit provozu v celé šířce vozovky nebo její ...
  Od 18.10.2017 17:10 do 19:00; v ulici Mozolky v obci Brno; nehoda; 2 havarovaná vozidla; 2x OA bez zranění.

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace