Semínkové pusinky

Výborná a zdravá dobrota bez šlehání. Recept poslala Vlasta Krejčířová z Kvasic.

Budete potřebovat:

2 bílky
200 g sezamu
200 g slunečnicových jader
140 g třtinového cukru (nebo podle chuti)

Postup:

1. Bílky nešleháme, jen smícháme se semínky a cukrem.

2. Směs necháme přes noc v lednici.

3. Druhý den z ní na plechu vyloženém pečicím papírem tvoříme hromádky.

4. Pečeme na 170 stupňů asi 15 minut dorůžova.

autor: Zuzana Plíšková

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.