Semínkové pusinky
Výborná a zdravá dobrota bez šlehání. Recept poslala Vlasta Krejčířová z Kvasic.
Budete potřebovat:
2 bílky
200 g sezamu
200 g slunečnicových jader
140 g třtinového cukru (nebo podle chuti)
Postup:
1. Bílky nešleháme, jen smícháme se semínky a cukrem.
2. Směs necháme přes noc v lednici.
3. Druhý den z ní na plechu vyloženém pečicím papírem tvoříme hromádky.
4. Pečeme na 170 stupňů asi 15 minut dorůžova.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.