Skořicové hvězdičky
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Budete potřebovat:
2 velké vaječné bílky
kůra z jednoho citrónu a trochu šťávy
200 g moučkového cukru
250 g mletých ořechů
3 lžičky skořice
trochu strouhaného zázvoru
Postup:
1. Bílky vyšleháme do pěny, přidáme kůru a šťávu z citrónu a šleháme dál, dokud sníh netvoří špičky.
2. Pomalu zapracujeme po částech moučkový cukr a vyšleháme do tužší směsi.
3. Trochu sněhu si dáme stranou na ozdobu a do zbytku přidáme mleté ořechy, zázvor a skořici.
4. Aby se nám z těsta dobře vykrajovalo, poprášíme moučkovým cukrem pečicí papír nebo jinou podložku. Na něj dáme těsto, to také poprášíme moučkovým cukrem a překryjeme dalším archem pečicího papíru.
5. Přes něj těsto rozválíme na sílu asi půl centimetru. Odstraníme vrchní papír a z těsta vykrajujeme hvězdičky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem.
6. Odloženou bílkovou směs můžeme naředit trochou vody a lžičkou trochu navrstvíme na každou hvězdičku (můžeme ozdobit plátkem mandlí).
7. Pečeme při 150 stupních asi 15 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.