Škvarkové pagáčky z Trnavy

Recept od naší posluchačky Andrey Mozogové.

Budeme potřebovat:
1 kg polohrubé mouky
300 g škvarků
3 lžíce sádla
2 zakysané smetany
2 lžíce kmínu
sůl

A jdeme na to:
1. Mouku osolíme, přidáme posekané škvarky, rozpuštěné sádlo, smetany a 1 lžíci kmínu.
2. Zpracujeme do těsta, pokud je konzistence hustá, přidáme trochu mléka.
3. Těsto necháme odpočívat v pokojové teplotě přibližně 30 minut.
4. Potom lžící nabíráme hromádky a dáváme na sádlem vymazaný plech.
5. Rukama tvarujeme placky, které sypeme zbylým kmínem.
6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190 stupňů 20 minut.

Tip: Ideální k polévce kyselici.