Slaný koláč z krekrů

Výborný a křehký koláč není vůbec složité upéct. Místo těsta slané krekry a stačí si jen promyslet, čím ho obložíte. Recept Zuzky Plíškové vystačí na běžnou formu o průměru 24 centimetrů.

Budete potřebovat:

150 g rozemletých slaných krekrů
cca 60 g rozpuštěného másla

200 ml mléka
cibule
100 g strouhaného sýra
2 vejce
stroužek česneku
šunka
sůl, pepř

Postup:

1. Najemno podrcené krekry smícháme s rozpuštěným máslem a namačkáme do formy.

2. Cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji.

3. Navrstvíme do formy spolu se šunkou pokrájenou na proužky.

4. Vejce rozkvedláme, přidáme mléko, sýr, prolisovaný česnek a sůl a pepř.

5. Směs nalijeme na korpus a pečeme při 175 stupních asi 30 minut.

6. Necháme vychladnout a rozkrájíme.

autor: Zuzana Plíšková