Šlíšky se zelím od Marie Kročové

Recept od naší posluchačky z Babic u Uherského Hradiště.

Suroviny:
600 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli, lžička sádla, cibule, uzené maso, 1 kg kysaného zelí.

Postup:
Polohrubou mouku, prášek do pečiva a špetku soli zaděláme vodou.

Do velkého hrnce dáme lžičku sádla a usmažíme 2 velké nakrájené cibule. Přidáme nakrájené uzené maso a kysané zelí - vaříme do měkka.

Uděláme šlíšky - 2cm kousky házíme do vařící vody. Vaříme přibližně 5 až 7 minut. Hned po uvaření je překladáme do studené vody. Scedíme a přidáme do zelí s masem. Na závěr zamícháme a dochutíme solí.

autor: Marcela Antošová