Sněhové pusinky

Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Budete potřebovat:
4 vaječné bílky z větších vajec (o pokojové teplotě)
120 g krupicoveho cukru
120 g cukru moučka

Postup:
1. Bílky dáme do mísy. Vyšleháme při střední rychlosti dokud nevznikne nadýchaná hmota.

2. Zvýšíme rychlost a pomalu po lžících zašleháváme krupicový cukr.

3. Vmícháme prosátý moučkový cukru po třetinách.

4. Na plech vyložený pečicím papírem tvoříme lžící nebo cukrářským sáčkem pusinky.

5. Pečeme při 110 stupních asi hodinu a půl.

6. Můžeme ozdobit čokoládovou polevou, nebo podávat se šlehačkou.

Tip: Mísu na šlehání nepoužíváme plastovou. Často na ní totiž ulpívají zbytky tuku a mohlo by nám to vše pokazit.

Sněhové pusinky
autor: Zuzana Plíšková