Super rychlé a snadné recepty z mikrovlnky

Co jíst, když večer nestíháte nebo zkrátka nechcete trávit čas u sporáku? Vyzkoušejte tyto 3 bleskové, snadné a chutné recepty z mikrovlnky.


Čokoládový dortík z mikrovlnky

Suroviny:
lžíce másla
dvě lžíce mléka
dvě lžíce kakaa
lžíce cukru (polovina z toho vanilkový)
3 lžíce mouky
špetka soli
prášek do pečiva

Postup:
V hrníčku rozpustíme máslo, metličkou promícháme s mlékem a trochou soli. Přimícháme postupně kakao, cukr, mouku a prášek do pečiva. V mikrovlnce ohříváme při vyšším výkonu přibližně 1 až 1,5 minuty. Podáváme teplé.


Bylinková buchta k polévce z mikrovlnky

Suroviny:
nasekané bylinky - tymián, pažitka, bazalka
lžíce strouhaného sýra
lžíce oleje
lžíce mléka
lžíce zakysané smetany
malé vajíčko
3 lžíce hladké mouky
špetka jedlé sody

Pažitka, zelenina (ilustrační foto)

Postup:
Promícháme suché suroviny - mouku se sodou, bylinky a sýr. Do misky k oleji přišleháme vejce a potom mléko a zakysanou smetanu. Směs přimícháme k mouce a spojíme v těstíčko.

Hrneček lehce vymažeme máslem a vysypeme a naplníme směsí. Ohříváme na vyšší výkon asi dvě minuty (průběžné kontrolujeme). Podáváme teplé, nejlépe k polévce.


Banánový dortík z mikrovlnky

Suroviny:
lžíce másla
1 vejce
lžíce mléka
1 rozmačkaný banán
3 lžíce hladké mouky
2 lžíce cukru
půl lžičky prášku do pečiva

Banán, ovoce (ilustrační foto)

Postup:
Máslo roztopíme ve větším hrníčku, přišleháme vejce a mléko. Vmícháme banán a nakonec přisypeme suché ingredience - mouku, prášek do pečiva a cukr.

Hrníček s těstem ohříváme na střední až vyšší výkon asi jednu minutu. Nákyp by měl „vyběhnout“ nahoru, ale být uprostřed přesto trochu lepkavý. Pokud máte radši tužší, nechte ohřívat ještě 10 až 15 sekund. Servírujte přímo v hrníčku, teplé, ideálně se zmrzlinou, nebo kopcem šlehačky.

autor: Zuzana Plíšková