Sušenky z ovesných vloček

Ovesné vločky jsou vítaným zdrojem vlákniny, které bývá v našem jídelníčku méně, než bychom potřebovali. S těmito výbornými sušenkami, které peče Vlasta Krejčířová z Kvasic, nedostatek vlákniny ale velmi příjemně doženete.

Budete potřebovat:

250 g ovesných vloček
80 g pšeničně hladké mouky (můžeme použít celozrnnou)
3 vejce
100 g cukru (lze ale dát i méně)
vanilkový cukr
prášek do pečiva
125 ml oleje
hrst nasekaných ořechů
rozinky
sušené ovoce
nasekaná čokoláda na vaření


POŠLETE SVŮJ RECEPT
Máte i vy nějaký recept, o který byste se rádi podělili? Staňte se součástí Apetýtu a pošlete nám ho! Recepty můžete posílat na mail apetyt@rozhlas.cz nebo poštou na Český rozhlas Brno - APETÝT, Beethovenova 4, 657 42, Brno. Budeme rádi, když k mailu nebo do dopisu přidáte fotografii uvařeného nebo upečeného jídla.

Postup:

1. Promícháme mouku s práškem do pečiva a vločkami.

2. Vejce smícháme s cukrem, přidáme olej, sypké suroviny a ořechy, rozinky, sušené ovoce a kousky čokolády.

3. Plech vyložíme pečicím papírem a lžičkou na něm tvoříme z těsta malé hromádky.

4. Pečeme na 170 stupňů dorůžova.

autor: Zuzana Plíšková