Sváteční dezert
Vyzkoušejte recept od Heleny Čadové ze Zdounek.
Budete potřebovat:
1250 ml mléka
100 g kulatozrnné rýže
3 lžíce cukru
2 vanilkové cukry
1 lžíce želatiny
150 g plátků mandlí
500 ml smetany ke šlehání
Poleva:
2 lžíce solamylu
3 lžíce rybízové marmelády
višňový kompot
Postup:
1. Rýži vaříme v mléce s cukrem doměkka. Poté přimícháme vanilkový cukr a necháme vychladnout.
2. Lžíci želatiny nasypeme do 100 ml vody, necháme nabobtnat a pak zahříváme, dokud se nerozpustí.
3. Želatinu do rýže vmícháme společně s mandlemi a ušlehanou smetanou. Dáme vychladit do lednice.
4. Šťávu z višní zahříváme se solamylem do zhoustnutí. Vmícháme marmeládu a vypeckované višně.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka