Sváteční dezert

Vyzkoušejte recept od Heleny Čadové ze Zdounek.

Budete potřebovat:
1250 ml mléka
100 g kulatozrnné rýže
3 lžíce cukru
2 vanilkové cukry
1 lžíce želatiny
150 g plátků mandlí
500 ml smetany ke šlehání

Poleva:
2 lžíce solamylu
3 lžíce rybízové marmelády
višňový kompot

Postup:
1. Rýži vaříme v mléce s cukrem doměkka. Poté přimícháme vanilkový cukr a necháme vychladnout.

2. Lžíci želatiny nasypeme do 100 ml vody, necháme nabobtnat a pak zahříváme, dokud se nerozpustí.

3. Želatinu do rýže vmícháme společně s mandlemi a ušlehanou smetanou. Dáme vychladit do lednice.

4. Šťávu z višní zahříváme se solamylem do zhoustnutí. Vmícháme marmeládu a vypeckované višně.

autor: Zuzana Plíšková