Taštičky plněné houbami

Hledáte originální recept, jak spotřebovat nasbírané houby? Taštičky z nudlového těsta, které vaří Václav Koptík z Ratíškovic, vám určitě zachutnají.

Budete potřebovat:

nudlové těsto:
400 g hladké mouky
4 vejce
lžička soli
2 lžíce olivového oleje

náplň:
směs hub (nejlépe čerstvých)
cibule
strouhaný parmezán
olej
drcený kmín
pepř, sůl

na ozdobu:
opražená cibulka se slaninou
petrželka
pažitka

Postup:

1. Nejprve zpracujeme nudlové těsto, necháme asi 15 minut odpočinout v ledničce.

2. Na pánvičce orestujeme cibulku, přidáme očištěné a nakrájené houby, okmínujeme a dochutíme, náplň necháme vychladnout, pak nastrouháme trochu parmezánu.

3. Těsto vyválíme, nakrájíme na čtverečky cca 6x6 cm, kraje potíráme vodou, plníme a tvoříme šátečky, kraje přimáčkneme vidličkou.

4. Vaříme v osolené vodě asi 8 - 10 minut.

5. Podáváme s opraženou cibulkou a slaninou, zdobíme petrželkou nebo pažitkou.

autor: Archiv Apetýtu

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.