Taštičky plněné houbami
Hledáte originální recept, jak spotřebovat nasbírané houby? Taštičky z nudlového těsta, které vaří Václav Koptík z Ratíškovic, vám určitě zachutnají.
Budete potřebovat:
nudlové těsto:
400 g hladké mouky
4 vejce
lžička soli
2 lžíce olivového oleje
náplň:
směs hub (nejlépe čerstvých)
cibule
strouhaný parmezán
olej
drcený kmín
pepř, sůl
na ozdobu:
opražená cibulka se slaninou
petrželka
pažitka
Postup:
1. Nejprve zpracujeme nudlové těsto, necháme asi 15 minut odpočinout v ledničce.
2. Na pánvičce orestujeme cibulku, přidáme očištěné a nakrájené houby, okmínujeme a dochutíme, náplň necháme vychladnout, pak nastrouháme trochu parmezánu.
3. Těsto vyválíme, nakrájíme na čtverečky cca 6x6 cm, kraje potíráme vodou, plníme a tvoříme šátečky, kraje přimáčkneme vidličkou.
4. Vaříme v osolené vodě asi 8 - 10 minut.
5. Podáváme s opraženou cibulkou a slaninou, zdobíme petrželkou nebo pažitkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.