Telecí maso s nádivkou z Věžek

Recept na telecí maso s nádivkou od Věry Sigmundové z Věžek, zazněl ve středu 9. dubna.

Suroviny:
1 kg telecího masa (nejlépe z krku), 2 středně velké cibule, sůl, pepř, 70 g másla

Nádivka:
10 starších rohlíků, asi 1 l vývaru ( kuřecí nebo hovězí), 4 vejce, sůl, pepř, majoránka, nasekaná petrželová nať

Postup:
Maso osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na drobno. Vložíme do vyšší nádoby a pečeme do měkka asi 2 hodiny, při teplotě 180 stupňů.

Připravíme si nádivku. Rohlíky nakrájené na půlkolečka, zalijeme připraveným vývarem, osolíme, opepříme. Přidáme majoránku a nasekanou petrželovou nať. Vše důkladně promícháme. Nádivka by měla být řidší.

Upečené maso nakrájíme na porce a vložíme zpět do pekáče, kde musí být dostatek šťávy. Připravenou nádivku navršíme na maso (maso nádivkou zakryjeme).

Zapékáme jestě přibližně 30 minut, až se nádivka upeče do růžova a udělá kůrčičku.

autor: Marcela Antošová